Върнах се от пазара онзи ден и бях много развълнуван да изпробвам своят нов керамичен нож. В менюто за вечеря имаше пържола с чеснови картофи. Винаги е забавно да се режат картофи, затова се уверих да ги добавя в менюто. Също така е добър тест за това колко е остър и как се държи ножа.

Започнах направо с картофите. След добре измиване започнах да ги режа на парченца. Еха…бях впечатлен! Ножът се плъзга толкова лесно през картофите с минимално усилие. Всяко рязане и кубче беше толкова прецизно. Картофите също така не залепваха за острието както обикновенно се получава с металните ножове. Времето ми за подготовка беше намалено просто защото не се налагаше да освобождавам всяко парченце след рязане с ножа… иска ми се да бях взел още картофи 🙂

 Сега към чесънът… последното нещо, което бих искал да режа. Скилидките са малки и те потъват из пръстите ми с дни. Обикновенно започвам със смачкване на скилидките с метален нож, но тъй като това не е подходящо за керамичния нож, пропуснах тази стъпка и обелих скилидките. Рязането беше някак забавно. Можеш да направя много тънки резенчета. Беше страхотно! Точно както с картофите, всяко срязване беше толкова прецизно. Този нож е остър като бръснач… Усещах го как реже дъската. Трябваше да си напомням, че няма нужда от натискане.

Рязане на чесън с керамичен ножГладката полирана повърхност на острието на керамичните ножове е устойчива на микроби, непроницаема за киселини, масла и соли. Трябваше да го изпробвам и какъв по-добър начин от чесън. Просто измих ножа с течаща вода, без да използвам препарат или нещо друго, подсуших го и добре помирисах острието. По острието нямаше и най-малка следа от рязането на чесън с него.

Предимства и недостатъци на керамичните ножове
Керамичен нож - Кухненският инструмент, без който един главен готвач не може
Категория: Ножове

Остави коментар

Трябва да влезете, за да коментирате.

Поръчайте по телефон


"Ка енд Джи" ООД
тел: 0988 850 787

Facebook

Харесайте нашата Facebook страница!

Нови публикации

25% Коледно намаление 2014

От дек. - 20 - 2014

Коментарите са изключени за 25% Коледно намаление 2014