Разговарях с мой познат готвач, който също използва няколко керамични кухненски ножове. Попитах го какво харесва най-много в тези ножове. Освен тяхната острота, той също така спомена, че неговите плодове не се окисляват и не стават кафяви толкова бързо когато използва керамичен нож, за да ги реже, в частност ябълките. Знаех, че керамичните ножове са химически инертни и не реагират с храната, но си мислех че се отнася само за вкус, не цвят!

Вероятно се досетихте какво направих след това. Отидох направо в магазина и избрах няколко ябълки, за да тествам неговата теория. Бях наистина скептично настроен относно цялото нещо. Но все пак, съветът беше от професионален готвач, който използва керамични ножове ежедневно. Той не се опитваше да ми продаде ножове, той просто е мой приятел и сподели опит

Започнах рязането на първата ябълка с един новозаточен Henkels нож на цена около 200 лв, а втората с моят керамичен нож.  Оставих ги да постоят, правейки снимки на произволни периоди. Резултатът ме накара да се удивя! Ябълката разрязана с обикножен нож, наистина стана кафява много по-бързо отколкото тази, която разрязахме с керамичният нож! Разгледайте изображенията по-долу, натиснете за уголемяванеe.

Керамичен нож, рязане на ябълка 7:10pmКерамичен нож - рязане на ябълка 2 7:25pmКерамичен нож- рязане на ябълка 3 7:55pmКерамичен нож - рязане на ябълка 4 8:22pmКерамичен нож - рязане на ябълка 5 8:45pmКерамичен нож - рязане на ябълка 6 9:08pm

След около 15 минути,  резенът на ябълката разрязана с керамичният нож едва беше окислен, докато резенът отрязан с кухненският нож вече показваше признаци на обезцветяване. След около час и 10 минути най-много, разликите бяха много очевидни, както можете да видите от снимките.

Оставих резените дори след като приключих с теста. На следващата сутрин бях още по-изненадан, от това което видях. Резенът отрязан с керамичният нож остана в същото състояние, в което беше предната вечер! Нямаше повече обезцветяване или окисляване. Бях изумен!

Честно казано, не мислих че това наистина ще проработи, но както виждате от изображенията, наистина се получи така! Сега се чувствам уверен, когато режа плодовете предварително без да се налага да се тревожа за окисляването. За времето за което съм използвал керамичен нож, този тест наистина ме изуми. Продължавам с тест, не мисля че нещо би ме изумило повече от това.

Честита Баба Марта!
Как се изработват Керамичните Ножове?
Категория: 30 Дневен Тест, Featured

Един Коментар.

  1. […] изискват много малка и почти никаква поддръжка. Плодовете не покафеняват толкова бързо след като са разрязани с керамичен […]

Остави коментар

Трябва да влезете, за да коментирате.

Поръчайте по телефон


"Ка енд Джи" ООД
тел: 0988 850 787

Facebook

Харесайте нашата Facebook страница!

Нови публикации

25% Коледно намаление 2014

От дек. - 20 - 2014

Коментарите са изключени за 25% Коледно намаление 2014