Как да се грижим за Керамичните ножове?

Керамичен нож с порцеланова дръжка.

Решихме да изработим малко инструкции за използването на керамичните ножове. Имат малко общо с по-известните стоманени ножове на пазара.

Основните въроси, които се получават имат подобна тематика. Повечето наши читатели търсят инструкции как да се грижат добре за своите керамични ножове. Повечето производители включват инструкции заедно с керамичните ножове, но като цяло инструкциите за това как да се грижите за ножовете са еднакви за всички керамични ножове. Ето ги и нашите официално, неофициални инструкции за това как да се грижите за своите керамични ножове

ПРАВИЛНА УПОТРЕБА:

  • Използвайте своят керамичен нож за рязане само на меки храни (плодове, зеленчуци, месо без кокали, и т.н.). 
  • Използвайте по-мека дъска за рязане, пластмасова, дървена или бамбукови дъски са подходящи. 
  • Избягвайте стъкленни или дъски изработени от мрамор.Никога не използвайте керамичният нож като инструмент различен от нож. 
  • Не го използвайте за отваряне или рязане на пакети/опаковки/консерви.Не използвайте страната на острието за строшаване на продукти като чесън, билки и т.н.  
  • Бъдете изключително внимателни когато режете продукти с ножа. Керамичните ножове са изключително остри и режат много прецизно. 
  • Пазете пръстите си, когато използвате ножа, тъй като той реже всичко и се спира само пред кокал.

ГРИЖА:

Едно бързо измиване с мек почистващ препарат е всичко, което е нужно за да държите керамичният нож чист. След като режа продукти, които не са мазни, като плодове или зеленчуци, понякога дори само изплаквам ножа с топла вода, без препарат. Понеже повърхността е гладка, чистенето е изключително лесно. Никога не поставяйте керамичните си ножове в миялна машина. Водата под високо налягане може да притисне ножовите един срещу друг, което може да доведе до издълбаване в острието на ножа или счупване. 

СЪХРАНЕНИЕ:

Дръжте керамичните си ножове в поставка за ножове. Когато прибирате или взимате ножа, внимавайте да не нараните острието. 

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕ ТОЛКОВА ВНИМАТЕЛНИ С КЕРАМИЧНИТЕ НОЖОВЕ?

След като сте прочели това знам какво си мислите, "Този нож трябва да се третира като принцеса!". Помислете и ще установите, че всички хубави ножове (метални или керамични) трябва да се третират спазвайки същите тези инструкции.

Как се изработват Керамичните Ножове?
Категория: Featured, Ножове

Остави коментар

Трябва да влезете, за да коментирате.

Поръчайте по телефон


"Ка енд Джи" ООД
тел: 0988 850 787

Facebook

Харесайте нашата Facebook страница!

Нови публикации

25% Коледно намаление 2014

От дек. - 20 - 2014

Коментарите са изключени за 25% Коледно намаление 2014