Вероятно всеки от вас си е задавал въпроса каква е разликата между бял и черен керамичен нож? Както белият така и черният керамичен нож са изработени от Цирконий. Белите остриета са изработени от Циркониев Оксир. Черните са изработени от Циркониев Карбид. Остриетата на ножовете се изработват чрез същият производствен процес, с изключение на това че черните остриета подлежат на удължен финален процес на нагряване, който включва "синтероване", за да се получи екзотичният материал Циркониев Карбид. Черните остриета изработени от Циркониев Карбид могат да бъдат до 2 пъти по-твърди от белите – и двата вида, обаче са поне 7-10 пъти по-твърди от нормално стоманено острие.
 Бялото е натуралният цвят на Циркония. Производителите също така подлагат керамичните ножове с бели остриета през процес наречен "карбонова-инфилтрация", за да направят острието в черен цвят и да задоволят различните изисквания на потребителите.

Циркониевият Карбид е с натурално черен цвят. Един преглед над нашите черни остриета изработени от Циркониев Карбид и тези на другите марки ще ви покаже очевидната разлика.

Крайния резултат: Нашите екзотични остриета от Циркониев Карбид са много по-евтини от тези изработени от нашите конкуренти използваши Циркониев Оксид – и така сега можете да изберете цвета, който ви харесва без да заплащате допълнително за Циркониевият Карбид. И двата вида остриета са запазват много дълго остротата си и всеки е много траен.

Хей, пазете керамичните ножове!
Седмично намаление - нож за хляб

Остави коментар

Трябва да влезете, за да коментирате.

Поръчайте по телефон


"Ка енд Джи" ООД
тел: 0988 850 787

Facebook

Харесайте нашата Facebook страница!

Нови публикации

25% Коледно намаление 2014

От дек. - 20 - 2014

Коментарите са изключени за 25% Коледно намаление 2014