>> Купете Керамични ножове от нашия сайт. <<

Керамичен нож

Керамичният нож е много добро средство към вашата кулинарна колекция с ножове. Нужен ви е добър нож от стомана за рязане на твърди продукти като кости или замразени храно, но стоманените ножове трябва да се заточват доста често. За рязане на меки продукти, един керамичен нож може да ви спести много време понеже той почти няма нужда от поддръжка, изработен за задачи, за които не искате постоянно да острите своя стоманен нож. Тук ще намерите много полезна информация за различни приложения на керамичните ножове, как да ги поддръжате правилно, различните видове керамични ножове и ползите от тях.

Нека думата керамика не ви заблуждава. Керамиката използвана за изработване на един нож, не е същата като вашата керамична ваза. Това от което се изработва един керамичен нож е циркониев оксид, по-често срещан като Цирконий. Той е сравнително нов материал изработен от човека, високо технологичен материал разработен когато индустриални продукти са имали нужда от нещо по-твърдо от стоманата. Диаманта определено е по-здрав от стоманата, а цирконият може да го погледнем като диамант изработен от човека. За изработката на керамичните ножове се използва Цирконий. Ето защо те са по-издръжливи от стоманата, която е съставена от желязо смесено с други метали. Цирконият често се използва в стоматологията за изработка на коронки и мостове преди да ги покрият с порцелан. Вероятно сте чували за Цирконий, които се използва като по-евтин заместител на диамантите в бижута.

Видове Керамични Ножове

Произвеждат се различни видове керамични ножове. Те се използват основно за рязане на плодове и зеленчуци. Керамичните ножове се използват основно за рязане на плодове и зеленчуци. Специализирани Керамични ножове могат да се използват и с по-обща цел.Керамичен нож оранжев

Керамичните ножове за главни готвачи са основно удобство за готвачите. Вероятно използвате поне един от тези ножове постоянно в своята кухня? Има керамични ножове във формата на лодка, както и керамични ножове за домати (Тяхната употреба се подразбира). Общо взето всеки нож, който един човек би използвал в своята кухня има своя еквивалент сред керамичните ножове. Ще намерите керамични ножове с всякаква големина и дължина, и с различни цени. Високо качествените ножове ще са най-издръжливи и устояващи на малки отчупвания. Както с всичко в живота, получавате това, за което плащате.

Употреба

Керамичните ножове са невероятни кулинарни инструменти за рязане на плодове, зеленчуци, филиране на месо като пилешки гърди без кости и пържоли, които вече са били обезкостени. Те са улеснение за шефовете готвачи, понеже изискват много малка и почти никаква поддръжка. Плодовете не покафеняват толкова бързо след като са разрязани с керамичен нож, понеже керамичното острие не предизвиква химическа реакция с храните както стоманените ножове правят. Плодовете и зеленчуците съдържат кисилини, които реагират със стоманените остриета, което предизвиква бързото им покафеняване. Това не се получава с керамичните ножове. Рязането на плодове и зеленчуци, е това което керамичните ножове правят най-добре.

Поддръжка

Керамични ножове за вашата кухняКерамичните ножове рядко имат нужда от заточване, но когато имат такава нужда или сериозно се нарани острието, заточването може да стане само чрез захранено диамантено колело за точене. Това е така, защото диаманта е по-здрав от циркония. Някои колелета за заточване изработени за домашна упореба също идват с диамантен камък за точене, който може да изглади малки отчупвания. Като цяло, един добър магазин за ножове ще има колело за заточване където вашият керамичен нож може да бъде заточен, ако има такава нужда. Поправки и заточване обикновенно са нужни, само когато ножът се изпусне на твърда повърхост или се използва за рязане на нещо замразено или с кости. Най-добре е да ги съхранявате в поставка за ножове или калъф.  Обикновенно се мият с ръка, защото има риск от нараняване, ако използвате миялна машина.

Ползи от използване на керамични ножове 

Керамичните ножове почти никога не искат заточване. Те са устойчиви на петна и ръжда. Понеже керамиката е издръжлива субстанция, която може да издържи на много износване и използване, керамичният нож е изключително добър избор когато търсите нож, който изисква малка поддръжка. Понеже не са изработени от метал, керамичните ножове не ръждясват и не провеждат електричество. Неприятното в случея е, че не привличат магнит, ако държите ножовете си закачени на магнетична поставка, може просто да се наложите да намерите подходящ шкаф за тях, или да добавите кука на магнетичната поставка. Въпреки всичко по-добре е да държите керамичните ножове в поставка за ножове.Един керамичен нож е перфектен за рязане на месо без кости, плодове или зеленчуци. Като цяло всеки продукт, който е мек е подходящ за керамичните ножове. Ако се опитате да режете нещо твърдо с тях най-вероятно ще отчупите острието или да го счупите. Керамиката е лека, няма пори, не ръждясва и е много устойчива на износване.

Сега след като знаете всичко за керамичните ножове, със сигурност сте клалифицирани да си закупите един такъв нож, чувствайки се уверени че знаете какви са ползите от използването на един керамичен нож, какво да търсите и в какви видове бихте били заинтерисовани. Най-добрите керамични ножове имат нужда от малко поддръжка, предоставят качественно и прецизно рязане, и ще ви помогнат да бъдете най-добрия готвач, койго бихте могли да бъдете!

CeramicKnivesBG.com ви предоставя различни видове керамични ножове, които са подходящи за вашите нужди в кухнята. Разгледайте сайта и се свържете с нас за специална отстъпка. Можете да използвате Скайп, за да ни пишете или да поискате отстъпка. В зависимост от количеството на поръчката отстъпката може да бъде различна.

>> Купете Керамични ножове от нашия сайт. <<

Бял или черен керамичен нож
Как се изработват Керамичните Ножове?
Категория: Ножове, Ревюта

Остави коментар

Трябва да влезете, за да коментирате.

Поръчайте по телефон


"Ка енд Джи" ООД
тел: 0988 850 787

Facebook

Харесайте нашата Facebook страница!

Нови публикации

25% Коледно намаление 2014

От дек. - 20 - 2014

Коментарите са изключени за 25% Коледно намаление 2014